LA FE

LA FE

Una infermera, administrativa o auxiliar major, d’uns seixanta anys, s’apropa al metge de portes del pavelló infantil de l’hospital La Fe de València. Plorant, amb la mà tremolosa i els papers mullats, li diu al metge: “No puc mes, ho sent molt, li ho demane com un favor personal però per favor atenga a aquest xiquet (li mostra un full) porta dues hores seguides plorant sense parar, cada volta que em pose darrere del mostrador no sé com mirar a sa mare”.
El metge de triatge abaixa el cap amb un afirmació breu, ressignada.
És un diumenge de vesprada a un hospital destartalat, on més de 300 xiquets malalts poden haver passat al llarg d’un dia per urgències amb esperes d’entre dues i cinc hores en uns passadissos vells, recarregats d’olor a mocs, a febre, a angúnies…
El personal de la Fe, excel.lent, com en molts hospitals públics del País Valencià. Zeladors, administratius, auxiliars d’infermeria, infermers, metges, traballadors de la neteja…gent que no es rendeix i que encara fa de la vocació laboral una lluita diària tot i els entrebancs d’un sistema saturat i oblidat per part de l’administració valenciana.
Ara es produiex de manera programada el trasllat a la Nova Fe. Un nou centre hospitalari de referència. “El més gran d’Europa” que diria el servei de propaganda dels governants del PP.
Mentre això passa els pediatres de la Fe es manifesten en contra del trasllat. Malgrat les dificultats que hi ha en el vell pavelló infantil, les dependències per a xiquets estan separades del gran edifici d’adults i això no deixa de ser un avantatge per a pacients i professionals de la salut.
A la Nova Fe no serà així i despareixerà un dels vaixells insígnia de la sanitat valenciana: L’Hospital Materno Infantil de la Fe.

L’any que ve milers de xiquets que intentaran curar-se a l’avinguda de Campanar ho faran en un complexe sanitari que en l’apartat de la pediatria presenta molts dubtes sobre les seues millores.
No es poden imaginar els pares i les mares com m’agradaria que la Generalitat invertira més en sanitat i menys en festes, cotxes, vaixells, aeroports inservibles i parcs temàtics.