Les meduses de la Generalitat

Les meduses de la Generalitat

S’apropa l’agost i llig amb atenció l’estudi de la Universitat d’Alacant sobre l’aparició d’una medusa tropical a Dénia que pica i de quina manera (2.500 cures quantificades al 2008 en una sola platja).
Per a una ciutat que viu del turisme això és una mala noticia que pot espantar els usuaris dels prop de 20 km de litoral que té la capital de la Marina Alta. La Universitat d’Alacant (UA) no sé si ha fet bé en traslladar eixe informe a l’agència EFE, empresa de comunicació resposable d’haver escampat la història en el moment d’escriure aquestes ratlles. Igual s’ha fet amb tota la idea, cansats que les administracions no facen cas de les denuncies de turistes i investigadors.
El que està clar és que la medusa en qüestió, que té forma de cubell, apareix a les costes valencianes pel canvi climàtic, pense el que pense el cosí de Rajoy.
La Mediterrània està calenta i sembla una mar tropical. Mentrestant les mesures del govern de Francisco Camps (eixe president que té tan poca confiança per part del poble valencià, segons la darrera enquesta del CIS) són la potenciació de la construcció mitjançant decrets (per fer més PAI una vegada recuperat el sector), quan el que necessitem és protegir el nostre turisme i no l’especulació continuada de la rajola.
A la Generalitat li ha d’arribar més prompte o tard el canvi (climàtic o no). Esperem que quan Camps ocupe la galeria de l’oblit (Lerma, Zaplana, Olivas…) el que prenga el seu seient no siga pitjor que ell. Meduses que piquen i molt seguiran, segur, vivint de les administracions públiques i dels partits polítics.