El Marino a #GastroUP14

El Marino a #GastroUP14

El peix fresc arriba cada dia al Restaurant El Marino per a ser cuinat però també es desembarca a les xarxes socials. 

Dissabte vinent participaré en una jornada de la Unió de Periodistes Valencians sobre Gastronomia i Comunicació (#GastroUP14). Serà un bon moment per relatar l’experiència al front de la comunicació d’un dels restaurants amb més història i reconeixement de la meua ciutat: EL MARINO.

A Dénia El Marino funciona des de 1949 i durant tot aquest temps ha evolucionat en tots els sentits però mantenint el seu fet diferencial: un tracte exquisit preparant el menjar que ens dóna la mar.
I de la mar parlaré per a restauradors i companys periodistes. El boom gastronòmic que viu la Marina Alta no es pot entendre sense la cuina de la Mediterrània. Des de menut, a la casa dels meus pares ha entrat peix fresc procedent de les barques denieres i això, òbviament, ha marcat la dieta familiar. Peix de temporada amb productes de la terra adquirits al mercat municipal. Tot un privilegi.
Dénia vol ser Ciutat Gastronòmica de la Unesco (només tres ciutats del món gaudeixen del títol). Ho aconseguirà? Com es construeix la narrativa i la literatura d’un restaurant com El Marino? Com s’articula de manera efectiva la presència a les xarxes socials? És necessari un periodista per a un negoci gastronòmic punter?
Aquestes claus i d’altres les intentaré explicar el dissabte a La Rambleta (València) compartint taula amb una representació important de professionals del periodisme, la docència, la nutrició i la gastronomia.

Aquí us deixe l’enllaç per si voleu assistir.