Un lloc per a seure i pensar

Un lloc per a seure i pensar

Els habitants de les Bassetes, al litoral més pròxim de Dénia en direcció nord, sempre hem tingut els límits dels pontets que travessen els vells “regatxos”.
Com a “regatxo” a Dénia entenem els grans canals que recollien l’aigua de totes les sèquies dels bancals de les partides agrícoles. Aquestes sèquies mare tenien la funció d’alleugerir l’excés hídric de cada hort fent-lo arribar a la mar els dies d’intenses pluges.
Els pontets eren doncs unes passarel.les per travessar els “regatxos” a vora mar. Amb el pas del temps es van convertir en zona de jocs per als xiquets, llocs de trobada per als adolescents i espais de contemplació de la mar, de les dunes, de les barques i de tot l’imaginari de deniers i visitants. A les escales i als trapecis de pedra dels dos pontets, separats per una distància que no arriba al kilòmetre d’arena i mar, podríem recollir moltes històries.
Els pontets sempre han estat un lloc per a pensar i imaginar entre gripaus, corriols, granotes, llises i serps. Unes construccions per a, llibreta en mà, anar explicant coses.
Amb aquesta voluntat d’apuntar idees naix el Pontet.
Res més que això: el passeig assossegat per la mar amb parada obligada per descansar als peus del “regatxo”.